This site uses cookies to improve your experience and to provide services and advertising. By continuing to browse, you agree to the use of cookies described in our Cookies Policy. You may change your settings at any time but this may impact on the functionality of the site. To learn more see our Cookies Policy.
OK
Dublin: 9 °C Wednesday 12 December, 2018
Advertisement

Planning permission granted for refurbishment of warehouse that used to belong to U2

It will contain a 311 square metre restaurant.

How the refurbishment of the building will look.
How the refurbishment of the building will look.
Image: IPUT

A WAREHOUSE IN Dublin’s docklands that was sold by U2 will be transformed into an office building after Dublin City Council approved the plan this week.

The project at 30-32 Sir John Rogerson’s Quay will see the Victorian warehouse turned into offices with a “glass box” design as well as a ground floor restaurant.

The planning notice says that the plan, which is being designed by Henry J Lyons Architects, will deliver over 1,500 square metres of office space split over two floors.

It will also contain a 311 square metre restaurant.

Property company IPUT, which owns the site, says that the plan will feature a “sensitive restoration” of the former Tropical Fruit Warehouse, which was used as offices for U2′s Principle Management up until its sale in 2016. Reports at the time put the cost of the sale at up to €15 million.

PastedImage-67369 How the walkway will look. Source: IPUT

IPUT says the restoration will improve the public realm in the area, which is on the southside of the Samuel Beckett Bridge.

“The glazed extension emphasises the protected structure while complementing the surrounding buildings and riverside setting.

“Improvements to the public realm will create a vibrant space that promotes human interaction with the built environment while also providing public connections from the river through Whitaker Square and the city block.”

The planning notice says that vehicular access from the site will be replaced by “a pedestrian-only landscaped route running from Sir John Rogerson’s Quay adjoining the existing warehouses to Whitaker Square”.

The development also includes shower and changing facilities and a rooftop screened plant enclosure.

Dublin City Council approved the plan on Tuesday, with conditions.

  • Share on Facebook
  • Email this article
  •  

Read next:

COMMENTS (37)

This is YOUR comments community. Stay civil, stay constructive, stay on topic. Please familiarise yourself with our comments policy here before taking part.
write a comment

    Leave a commentcancel